=
   
 Βιβλία
 Βιβλίο του Μήνα
Σπυρίδων ο Τριμυθούντος - Ορθοδόξων καύχημα
Σώτος Χονδρόπουλος
9.50EUR
 Αφηγηματικές Βιογραφίες
Άγιος Κωνσταντίνος - Νεομάρτυς ο Υδραίος
Σελίδες: 280
12.60EUR

Είναι από τους λαμπρότερους Νεομάρτυρες της πατρίδας μας στους χρόνους της τουρκοκρατίας, που με το εκούσιο μαρτύριό του το έτος 1800 μ.Χ. ξεπλένει με το ζεστό νεανικό αίμα του το στίγμα της επιπόλαιης πράξης του εξισλαμισμού του, που δέχθηκε σε καιρούς πείνας, ανέχειας, στερήσεως και εγκαταλείψεως από τους πάντες.

Στη σωτηρία του, όμως, συμμετέχει η αφανής μητέρα του. Η απλοϊκή εκείνη γυναίκα του λαού, αλλά συνάμα και ανδρεία Υδριώτισσα.

Αν μαγνητιζόταν από τα θέλγητρα του κόσμου, αν δεχόταν τότε μέσα στην πείνα το γιό της σαν πλούσιο Τούρκο αξιωματούχο, αν δεν έκανε την καρδιά της σίδερο, για ν' αντέξει, ώστε να του κλείσει την πόρτα καταπρόσωπο, δεν θα είχαμε σήμερα την τρισένδοξη σε μαρτύριο ιστορία του, δεν θα είχε η Ύδρα το γνήσιο και θαρραλέο τέκνο της, που είχε την τιμή να υμνηθεί από τα χείλη του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου και δεν θα είχε η Ρόδος, το σμαραγδένιο νησί, τον θαυματουργό πολιούχο της.

Η αγία μητέρα, η φτωχιά κυρα-Μαρίνα, θα αναπαύεται σήμερα σε πανύψηλες αστροκορφές, που καταυγάζει το ουράνιο φως όμοιες με εκείνες που απολαμβάνει ο γιός της. Γιατί ο Θεός με τη θεία Δικαιοσύνη Του και τον πρώτο στους κόλπους Του δέχεται και τον αφανή υπερβραβεύει.

Περιέχει ΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ & ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ.

Προϊόντα
› Ξενόγλωσσα
› Αφηγηματικές Βιογραφίες
› Μυθιστορήματα
› Διηγήματα
› Νουβέλες
› Παιδικά διηγήματα
› Τιμητικός Τόμος
Τελευταία Νέα
› Ηλεκτρονικός κατάλογος 2013
31/01/2014
› Ολοκλήρωση κατασκευής ιστοσελίδας
30/01/2014
Επικοινωνία
Καλυψούς 32, Π. Φάληρο
Τ.Κ.: 175 62 , Αθήνα
Τηλ: 210 9812122 - 210 9839600
Φαξ: 210 9839600
E-mail: chondrop@otenet.gr